Ръководството на Jaguar Land Rover има намерение през следваите 10

...
Ръководството на Jaguar Land Rover има намерение през следваите 10
Коментари Харесай

След 10 години Jaguar ще прави само електромобили

Ръководството на Jaguar Land Rover има желание през следваите 10 години на трансформита марката Jaguar в производител единствено на електрически автомобили. За този интервал ще бъде съкратена изцяло гамата мотори с вътрешно горене. А първият модел на ток ще стане първокласен седан, който ще се трансформира в правоприемник на флагмана XJ, оповестява Autocar.
Този електрически автомобил ще се появи на пазара през идващите 2 години, като ще се конкурира с Porsche Taycan, Tesla Model S, както и с Mercedes-Benz S-Class и Bentley Flying Spur. Новият XJ значително ще промени идеологията на модела, който се появи още през 1967 година
Жизненият цикъл на сегашните модели XE и XF ще завърши през 2023 година Те ще отидат в историята, като мястото им ще бъде заето от нов електрически кросоувър с по-големи размери. Сегашният SUV на ток – I-Pace, ще смени поколенията си през 2025 година, като по едно и също време с него на пазара ще излязат „ зелените” E-Pace и F-Pace.


Практически Jaguar ще стане напълно електрически през 2026 година, когато единственият модел с мотор с вътрешно горене в гамата му ще остане кросоувърът J-Pace. Гамата модели ще бъде попълнена и класическият модел E-Type Zero (на втората снимка), като притежателите на сегашните коли ще получат предложение за прекосяването към електрическо задвижване.
Първият електрически автомобил на Jaguar – кросоувър I-Pace, дебютира напролет на автосалона в Женева. Всъдеходът е оборудван с два електромотора – всеки с по 200 к.с. и батерии с потенциал 90 кВт/ч. Ускорението от 0 до 100 км/ лишава 4,8 секунди, а оптималната скорост е 200 км/ч. Пробегът с една зареждане на батериите е 480 км.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР