Ръководството на италианската Серия А реагира остро по повод коментарите

...
Ръководството на италианската Серия А реагира остро по повод коментарите
Коментари Харесай

От Серия А с остра реакция на критиките на спортния министър

Ръководството на италианската Серия А реагира остро във връзка мненията на спортния министър на страната Винченцо Спадафора, който подлага на критика водещите футболни клубове в калчото, че живеят в балон, а заплатите на водещите играчи са нереално високи.

В изявление за вестник "Ла Република " в неделя Спадафора съобщи, че спортът не е единствено футбол и разкри, че ще предложи държавното управление да похарчи 400 милиона евро за развиване на всеобщия спорт в цялата страна.

"Големите клубове живеят в балон, в който дават милиони за заплати на футболистите. Тези клубове би трябвало да схванат, че след рецесията нищо няма да бъде същото ", сподели Спадафора.

В отговор, от Серия А излязоха с позиция, в която се споделя, че футболът в Италия обезпечава работа на 300 000 души и дава 1 % от брутния вътрешен артикул на страната.

"Серия А постоянно е играла ролята на локомотив в бранша, като генерира доходи от 3 милиарда евро всяка година ", обявиха от лигата и допълниха, че солидарните заплащания за развиване на детско-юношеския футбол са увеличени от 93 милиона евро през 2010 година до 130 милиона евро тази година.

"Сега не е време за спорове и разногласия. Цифрите приказват сами за себе си и няма какво повече да прибавим за ролята на Серия А за развиването на всеобщия футбол и косвено за целия италиански спорт ", сподели Паоло Дал Пино, президент на Серия А.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР