Ръководството на испанския Гранада е поискало от федерацията на страната

...
Ръководството на испанския Гранада е поискало от федерацията на страната
Коментари Харесай

Гранада иска поиска отлагане на мача с Реал Сосиедад

Ръководството на испанския Гранада е поискало от федерацията на страната да отсрочи днешната им среща от шампионата против Реал Сосиедад, откакто няколко футболисти и хора от щаба са дали позитивни проби за COVID-19.

Гранада към този момент в профил няколко футболиста в дните преди мача със Сосиедад, както и хора от щаба, които бяха с позитивни проби. Сред изолираните е и старши треньорът Диего Мартинес. От тима е изваден и нападателят Антонио Пуертас, който даде признаци на инфектиран по време на пътуването за Кипър за мача с Омония (Никозия) от шампионата Лига Европа. Пуертас и един от членовете на управлението, също с ковид, се върнаха настрана в Испания.

След диалози с управлението на Лигата, Гранада са получили публично писмо, че за пътуването до Сан Себастиан би трябвало да включат само футболисти, които не са пътували до Кипър, както и такива с два следващи отрицателни теста. Към тренировките на тима се причислиха бранителят Хесус Вайехо и ветеранът-нападател Роберто Солдадо, които бяха положителни, изкараха карантината и в този момент възобновиха тренировки с чисти повторни проби.

Въпреки това, от Гранада желаят Федерацията да се наложи над Лигата и да спре провеждането на мача. Няма срещи от Примера дивисион досега, които да са отсрочени поради ковид, тъй че това би бил първи подобен случай. Не е по този начин в Сегунда, където редица срещи бяха спрени и пренасочени за други дати.
Ла Лига 8 кръг, неделя 1 ноември  Гранада 1:1краен резулат  Леванте
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР