Ръководството на Херта (Берлин) ще поиска от Германската футболна лига

...
Ръководството на Херта (Берлин) ще поиска от Германската футболна лига
Коментари Харесай

От Херта поискаха градското дерби с Унион да бъде на годишнината на падането на Берлинската стена

Ръководството на Херта (Берлин) ще изиска от Германската футболна лига (ГФЛ) да насрочи градското дерби с Унион в Бундеслигата в деня на 30-ата годишнина от рухването на Берлинската стена. Херта ще срещне в най-високото равнище на немския футбол с Унион за първи път в историята, откакто стоманените завоюваха промоцията.

В писмото, което от Херта са изпратили, се показва предпочитание срещата да се състои на 9-и ноември, което е тъкмо 30 години след историческото събитие, обединило Германия през 1989-а година.

"Ние сме на мнение, че 9-и ноември е приказен ден за едно берлинско дерби ", се споделя в писмото на синьо-белите. Другата символика е, че Унион е тим от Източен Берлин, който до 1989-а година беше част от куминистическата Германска демократична република.

Унион влезе след баражи, в които изхвърли един от обичайните отбори- Щутгарт в два мача. Германската футболна лига ще разгласи програмата за новия сезон на 28-и юни, а шампионата ще стартира на 16-и август със среща с присъединяване на първенеца Байерн (Мюнхен).
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР