Ръководството на Хебър (Пазарджик) даде пресконференция, в която участие взеха

...
Ръководството на Хебър (Пазарджик) даде пресконференция, в която участие взеха
Коментари Харесай

Атанас Петров: Ние спечелихме публика

Ръководството на Хебър (Пазарджик) даде конференция, в която присъединяване взеха старши треньорът на Атанас Петров, техническият шеф Александър Иванов и капитанът Иван Станев. Наставникът на носителя на Купата описа за задачите на клуба, селекцията, тима и извоюваното отличие при започване на годината.

" Ние се събрахме преди 2 години и половина, когато дадохме началото на плана, с съществена цел да развиваме волейбола като обществен план , да обединим хората в Пазарджик към един тим и да им дадем малко повече самочувствие с положителни резултати. Не сме и мечтали за толкоз бърз триумф. Един състезателен резултат се гради в един олимпийски цикъл, тъй че тези две години и половина, за които ние взехме трофей, са къс интервал. Това нямаше по какъв начин да се случи без доста добра организация, един щаб, който работи заедно, и несъмнено без добър тим с положителни състезатели. Избистрих селекцията за тези две години. Започнахме във Висшата лига. Идеята беше първата година да създадем тим, който да влезе в Суперлигата и след това да надграждаме. Основната концепция, която следвахме, беше да се гради последователно, а не внезапно да се хвърлят доста пари и да се прави тим, щеше да е огромна неточност. Това ни оказа помощ, тъй като аз съумях да си изградя тактика, да направя селекция, която да даде резултат.
 Хебър взе мечтаната Купа на България @@@

Основното, което ни разграничава с останалите волейболни тимове в България, е, че ние спечелихме аудитория , каквато няма на никое място в залите в България. Нашата зала е цялостна във всеки мач, без значение против кого играем. 2000 индивида идват да ни поддържат, това е главната ни сбъдната цел. В спорта като обществен феномен, който няма опция, би трябвало общините да помислят повече за спортовете и да оказват помощ. Това се случва в Пазарджик. Благодарение на нашия главен мотор - на кмета на Пазарджик господин Тодор Попов, всичко това става допустимо.

Относно селекцията - ние направихме много промени тази година. 9 нови състезатели пристигнаха . Основният проблем за мен беше дали ще дойдат резултати при толкоз доста промени. При нови състезатели на един тим му би трябвало време да се развие и като колектив, и като игра. Ние направихме доста сериозна подготовка. Почнахме стремително с 10 следващи победи. Започнахме с един шампионат за Балканската купа – играхме край със Зиратбанк, загубихме с 2:3 и бяхме на крачка да го отстраним. Успяхме да създадем най-важното - колектив, момчетата откриха общ език. Ние играем доста добре отборно, има доста положително съгласие в съблекалнята, добра атмосфера. Съчетано с изключителните качества на момчетата, тъй като привлякохме много опитни състезатели, това даде резултат.

От началото на плана ние мислехме най-много за хората в Пазарджик. Целта трофей може би идва на трето място за нас. Основното беше първо да обединим хората на Пазарджик, второ - да накараме децата да се занимават повече със спорт, да ги вкараме в залите. В момента всички са полудели освен по волейбол, децата са напълнили залите, басейни и игрища. Това е още една сбъдната цел, която си бяхме сложили.

Трябва да напомним, че Хебър е дал може би най-вече национални състезатели по волейбол. Школа, която е дала доста експерти, има огромни обичаи в града. В последните 18 години нямаше средства и организация за професионален тим, само че школата постоянно е работила.

Във всички мачове в шампионата имахме сложни геймове, които започвахме неприятно, изоставахме с много точки, само че в края на геймовете играехме мощно и печелехме. Финалът за Купата го удостовери. Страхотна воля и религия на целия тим, че до последно би трябвало да се бори и че тимът ни е по-добър от останалите. В Монтана се случи същото, когато изоставахме с 0:2.
За Купата, откакто Нефтохимик поведе, аз видях, че всички бяха уверени. Търпението, волята, самочувствието на състезателите даде резултат.Щеше да ми е мъчно да си изградя някаква тактичност, в случай че нямах състезатели, които нямат добра техника. Те са доста кадърни момчета с положителни механически благоприятни условия, което на мен ми дава опция да върша добра тактическа подготовка за всеки мач. Имаме доста добра игра на сервис, блок, отбрана. Там може би беше разликата с Нефтохимик, имаме над 20 офанзиви след изкарани топки в отбрана, което в мъжкия волейбол рядко се вижда, имаме доста нападателен сервис, добре подредена обсада, оттова това дава опция и на отбраната да работи и да стигаме до брейк точки, което прави разликата в геймовете и дава успокоение. "

BGvolleyball.com
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР