Ръководството на Градската организация на БСП в София и общинските

...
Ръководството на Градската организация на БСП в София и общинските
Коментари Харесай

БСП вижда в нова инициатива "зловещ опит да се възроди чудовището фашизъм"

Ръководството на Градската организация на Българска социалистическа партия в София и общинските съветници от групата на социалистите виждат злокобен опит да се възроди чудовището фашизъм в самодейността " Памет за на следващия ден ". Тя планува да се слагат пречупени петолъчки на девет места в София, свързани с комунистическото минало на България.

Инициаторите на плана показват, че концепцията е да стане ясно, че петолъчката е не по-малко тежък знак от нацистката свастика. В изпратена до медиите позиция от Българска социалистическа партия назовават колосален замисълът в акцията да бъдат включени младежи, родени след 1990 година.

" Ние, социалистите от София, призоваваме кмета Йорданка Фандъкова, както и всички оторизирани органи в страната, да употребяват законовите си пълномощия и да се опълчват на това незаконно действие ", се споделя в декларацията. Настоява се също шефът на Държавна организация " Архиви " доцент Михаил Груев неотложно да подаде оставка поради персоналната си поддръжка на самодейността.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР