Ръководството на германския търговски гигант "Метро" отхвърли "нежелана" оферта за

...
Ръководството на германския търговски гигант "Метро" отхвърли "нежелана" оферта за
Коментари Харесай

Метро отхвърли нежелана оферта от чешки милиардер

Ръководството на немския търговски колос "Метро " отхвърли "нежелана " оферта за придобиване на компанията от група, благосъстоятелност на чешкия милиардер Даниел Кретински, казвайки, че тя е прекомерно ниска, съобщи Агенция Франс Прес.

Офертата, оповестена в петък, следва да бъде публично стартирана от основаната в Мюнхен група на Кретински EP Global Commerce, прави оценка Metro на 5,8 милиарда евро. Но цената от 16 евро за елементарна акция и 13,80 евро за преференциална - "значително подценява компанията и не отразява нейния проект за основаване на стойност ", се споделя в изказването на "Метро ".

От групата, основана в Дюселдорф, обявиха, че ще дават по-изчерпателно мнение "след като е разполагаем цялостният документ за офертата ".

"Метро " има към 150 000 чиновници по целия свят с оборот от 37 милиарда евро.

През последните години Кретински се е утвърдил като финансов магнат в Европа, правейки доста придобивания, изключително в енергийния бранш. Неговият енергиен холдинг EPH има близо 25 000 чиновници и ръководи повече от 50 електроцентрали и мини в Чешката република, Англия, Германия, Унгария, Италия, Полша и Словакия. Миналата година списание "Форбс " прави оценка активите на 43-годишния чех на стойност от 2,3 милиарда евро.

Според известия в немските медии Кретински към този момент има към 30% от капитала на "Метро ". Предложението за придобиване идва в сложен миг за "Метро ", която регистрира чиста загуба от 459 милиона евро през второто тримесечие на 2019 година, основно поради компликации на веригата й за супермаркети Real, която компанията желае да продаде на групата за недвижими парцели Redos.

Кретински се е опитал да успокои чиновниците на "Метро ", като съобщи, че "не има намерение да затваря заводите в Германия или да редуцира огромен брой работни места ". Той обаче акцентира, че "Метро " е "в сложна икономическа обстановка " и би трябвало да се заеме с "процес на промяна ".
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР