Ръководството на Германската социалдемократическа партия (ГСДП) одобри с гласуване днес

...
Ръководството на Германската социалдемократическа партия (ГСДП) одобри с гласуване днес
Коментари Харесай

Германските социалисти ще започнат проучвателни разговори с Меркел за кабинет

Ръководството на Германската социалдемократическа партия (ГСДП) утвърди с гласоподаване през днешния ден предлагането на своя водач Мартин Шулц Мартин Шулц – немски политик, ръководител на Европейския... към профила за започване на проучвателни договаряния с консерваторите на канцлера Ангела Меркел Ангела Меркел - немски политик, канцлер на Федерална Република Германия. Родена на 17 юли 1954 година... към профила за образуване на ръководеща коалиция, предадоха Ройтерс и ДПА. Заседанието бе свикано тази заран по отношение на поканата на християндемократите за започване на съдружни договаряния.

Партийните членове обаче въпреки всичко ще би трябвало да потвърдят какъвто и да е ход към присъединяване в ръководството. Това ще стане на ексклузивен конгрес на ГСДП на 14 януари. Това на процедура значи, че диалозите с консерваторите на Меркел ще стартират най-рано след един месец, отбелязва Ройтерс. А съставянето на ново съдружно държавно управление може да се чака още по-късно.

Германските социалисти претърпяха най-големия си избирателен крах след войната на 24 септември 2017 година и в началото бе решено партията да мине в съпротива. Шулц обаче бе подложен на напън да преразгледа решението си, откакто Меркел не съумя да се контракти за трипартийна коалиция със зелените и свободните демократи.

Канцлерът отхвърля опцията за сформиране на държавно управление на малцинството с аргумента, че Европа се нуждае от устойчиво държавно управление в Германия. А гласоподавателите са срещу нови избори.

Много редови социалисти обаче са настроени против вероятността за възобновяване на "голямата коалиция ", откакто предходната с Меркел струваше толкоз скъпо на партията в изборите, прибавя Ройтерс.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР