Ръководството на Германската социалдемократическа партия даде съгласие за провеждане на

...
Ръководството на Германската социалдемократическа партия даде съгласие за провеждане на
Коментари Харесай

Партията на Шулц реши да преговаря за коалиция с Меркел

Ръководството на Германската социалдемократическа партия даде единодушие за осъществяване на договаряния с ръководителката на консерваторите от ХДС/ХСС Ангела Меркел с посредничеството на президента на Федерална Република Германия Франк-Валтер Щайнмайер, съобщи водачът на СДПГ Мартин Шулц, съобщи БГНЕС.
Според него обаче няма гаранции за удобен резултат от договарянията и „ никой не може да каже до какво ще докара този разговор” .
Преговорите за вероятно съдружно ръководство сред консервативния блок на канцлера Ангела Меркел и Германската социалдемократическа партия (ГСДП) ще стартират не по-рано от януари 2018 -та, съобщи заяви по-рано през днешния ден в изявление за телевизия ARD заместник-председателката на Християндемократическия съюз (ХДС) Юлия Кльокнер. „ Изхождам от това, че чак при започване на идната година ще получим зелена светлина за начало на съдружните договаряния “, сподели тя. По думите й първо ГСДП би трябвало да организира съвещание, планувано за 7-9 декември. „ След това би трябвало да забележим по кое време ще стартират проучвателните съвещания, като остава единствено една седмица до зимните парламентарни избори “, уточни Кльокнер.
Германските социалдемократи към този момент оповестиха своите първи условия за основаването на " огромна коалиция в Германия, заяви изданието " Зюддойче цайтунг " (Sueddeutsche Zeitung). Сред тях са по-високи пенсии, въвеждане на обезпечаване на жителите и увеличение на налозите върху имущество с огромна стойност. Отбелязва се, че ГСДП) се отнася " с огромно съмнение " към въпроса за " огромна коалиция ", само че освен това счита, че е належащо да подходи към обстановката " отговорно ".
Още в събота канцлерката Ангела Меркел разгласи, че е срещу провеждането на нови избори в Германия . Тя означи, че в този момент е належащо да се " прегледа опцията за договаряния със социалдемократите ". Сега вестникът написа, че локалната централа на социалдемократите в провинция Северен Рейн - Вестфалия нямат повече желание да блокират " огромна коалиция " и формулират основни точки като основа за договаряния.
напомня, че Германия се намира в политическа невъзможност откакто проучвателните договаряния сред консерваторите от Християндемократическия съюз и Християнсоциалния съюз (ХДС/ХСС) и Свободната демократична партия (СвДП) и Зелените приключиха без триумф. Сред опциите за излизане от рецесията е необятна коалиция сред ХДС/ХСС и ГСДП, както беше до момента, или предварителни избори.
На 30 ноември по покана на президента Франк-Валтер Щайнмайер ще се организира среща сред водача на социалдемократите Мартин Шулц, канцлера Меркел и водачът на ХСС Хорст Зеехофер.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР