Ръководството на ГД Борба с организираната престъпност“ – МВР проведе

...
Ръководството на ГД Борба с организираната престъпност“ – МВР проведе
Коментари Харесай

Делегация на ЕК оцени високо работата на ГДБОП в сферата на киберсигурността

Ръководството на Групово дело „ Борба с проведената престъпност “ – Министерство на вътрешните работи организира работна среща с делегация на Европейската комисия, в която участваха Йохан Лапасар - шеф на кабинета на Андрус Ансип, заместник-председател и комисар по цифровия обединен пазар, Лора Борисова - шеф на кабинета на Мария Габриел, комисар по въпросите на цифровата стопанска система и цифровото общество, и Роберто Виола - общоприет шеф на Генерална дирекция „ Съобщителни мрежи, наличие и технологии “ на Европейската комисия.


По време на визитата, шефът на ГДБОП основен комисар Ивайло Спиридонов показа пълномощията на дирекцията и основания механизъм за противопоставяне на киберпрестъпността. Бяха посочени и самодейностите и напъните на Министерство на вътрешните работи, и в частност на ГДБОП, при подсилване на административния потенциал за ефикасното противопоставяне на закононарушенията, осъществявани в Интернет. Заедно с представителите на Европейската комисия бяха разисквани подхванатите ограничения в границите на Европейски Съюз за обезпечаване на по-голяма киберхигиена за европейските жители и консолидирането на напъните на всички държави-членки и европейски институции при противодействието на киберпрестъпленията.

Представителите на Европейската комисия поздравиха управлението на дирекцията за напъните, които поставя при своята работа по линия киберпрестъпност. Те високо оцениха осъщественото публично-частното партньорство и осведомителните акции на ГДБОП, ориентирани към хората за да се предпазят от другите форми на този тип закононарушения. Гостите предложиха своята поддръжка и помощ при реализирането на общите цели в областта на киберсигурността и киберпрестъпността.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР