Ръководството на футболен клуб Левски настоя Хайдук да публикува публична

...
Ръководството на футболен клуб Левски настоя Хайдук да публикува публична
Коментари Харесай

Левски настоя Хайдук да осъди агресията по улиците

Ръководството на футболен клуб Левски настоя Хайдук да разгласява обществена позиция, осъждаща агресивното и провокативно държание по отношение на българската група. Както е известно, през вчерашния ден вечерта и през нощта се получиха редица произшествия сред български и хърватски жители.
" Предстоящият мач сред Хайдук и Левски от втори прелиминарен кръг на Лига Европа беше съпроводен с неприятни произшествия. Вчера от български публицисти и нашата делегация в града беше получена информация, че е имало няколко обстановки в Сплит, при които наши последователи са били предизвикани и атакувани от почитатели на Хайдук. В резултат на това локалните управляващи са лимитирали доста напредването на българската група из града.

В ранните часове на днешния ден в град Задар (на към 150 км. от Сплит) също е имало произшествия. Наши последователи са били атакувани от почитатели на Хайдук. В разследване на офанзивата е бил опожарен и автомобил на български жители. Това е довело до спор, вследствие на който над 20 наши последователи са краткотрайно арестувани в Задар. Има и потърпевши почитатели, които са били откарани до локалната болница.

Клубът желае да благодари за бързите дейности на Външно министерство, Посолството на Република България в Хърватска, представителя на българската полиция, който пътува с нашата делегация, както и на личната ни делегация. Предприети са ограничения нашите последователи да бъдат предпазени и да им бъдат обезпечени нужното отношение и условия. Очакваме в ранния следобяд те да бъдат освободени.
За този случай публично сме уведомили Хайдук и сме настояли да разгласяват обществена позиция, осъждаща агресивното и провокативно държание по отношение на българската група. За тези събития е известен и делегатът на УЕФА за мача.

Очакваме след осъществяване на техническата конференция през днешния ден, да бъде оповестена спомагателна информация по отношение на ограниченията свързани с визитата на мача тази вечер ", оповестяват " сините "
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР