Ръководството на FTX разкри, че висши ръководители на крипто борсата,

...
Ръководството на FTX разкри, че висши ръководители на крипто борсата,
Коментари Харесай

Сам Банкман-Фрийд и други директори са присвоили $3.2 милиарда от FTX

Ръководството на FTX разкри, че висши ръководители на крипто борсата, в това число Сам Банкман-Фрийд, са получили заплащания и заеми на обща стойност $3.2 милиарда, най-вече от дъщерното сдружение на компанията - Alameda Research.

Банкман-Фрийд е усвоил $2.2 милиарда, а други ръководители, в това число Нишад Синг, Гари Уанг, Каролин Елисън, Джон Самюел Трабуко и Райън Саламе са получили общо $1 милиард.

Компанията обаче посочи, че тези заплащания не включват над $240 милиона, които някогашните ръководители са употребявали за закупуване на първокласни парцели на Бахамите, нито техните политически и благотворителни дарения.

Освен това, от тези заплащания са изключени и към дъщерните сдружения на банкрутиралата компания на Бахамите и в други райони.

FTX към момента организира следствие, с цел да дефинира активите, пасивите, прехвърлянията и междуфирмените вземания на компанията сред длъжниците на FTX и техните дъщерни сдружения.


 


FTX се пробва да възвърне активите на банкрутиралата крипто борса, откогато Джон Рей е назначен за основен изпълнителен шеф.

Компанията съобщи, че не може да планува възможния размер на паричните възобновявания и периодите, макар че има прочут надзор или пълномощия на държавните органи върху някои от закупените парцели.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР