Ръководството на Формула 1 заяви, че започва разследване за появата

...
Ръководството на Формула 1 заяви, че започва разследване за появата
Коментари Харесай

Шефовете на Формула 1 разследват в коя обиколка е приключило състезанието в Япония

Ръководството на Формула 1 съобщи, че стартира следствие за появяването на финалния кариран байрак една обиколка преди плануваното довеждане докрай на неделното Гран при на Япония.

Автоматичната електронна система, сигнализираща края на надпреварите, се задейства в края на 52-рата обиколка, вместо в края на 53-тата, както бе предстоящо. Въпреки това водещите болиди продължиха с цялостна скорост и в края на 53-тата минута бе размахан истинският физически кариран байрак. Съдиите на надпреварата обаче одобриха за дефинитивни резултатите след 52-рата обиколка, което се оказа решаващо само за мексиканеца Серхио Перес. Пилотът на "Рейсинг Пойнт " бе на девета позиция при навлизането в последния тур, в който отпадна, само че съдийското решение за предварителен завършек на надпреварата му подсигурява две точки за генералното класиране.

Според автобус шефа на надпреварите от Формула 1 Майкъл Маси става въпрос за систематична неточност, а не за умишлени дейности, само че следствието продължава.

"Това е нещо, което ще би трябвало да проверяваме. Не желая да злоупотребявам какво е станало или какво не е станало ", сподели Маси.

Според правилника на Формула 1 електронният кариран байрак е с преимущество пред физическия подобен, поради което и за завършек на надпреварата бе сметната 52-рата обиколка. Това предписание бе въведено, откакто през предходната година манекенката Уини Харлоу развя прибързано карирания байрак по време на Гран при на Канада.

През 2006 година Краля на футбола Пеле пък се забави с размахването на флага по време на Гран при на Бразилия, пропускайки по този метод успеха на сънародника си Фелипе Маса.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР