Ръководството на Формула 1 реши да смени жените модели на

...
Ръководството на Формула 1 реши да смени жените модели на
Коментари Харесай

Сменят момичетата от стартовата решетка с деца


Ръководството на Формула 1 реши да смени дамите модели на стартовата решетка с деца. Миналата седмица в началото беше оповестено единствено, че Ф1 девойките се махат поради подозрения в сексизъм. Последваха бурни реакции от страна на почитатели и на персони от спорта и отвън него. Мнозинството от тях бяха срещу отпадането на манекенките. На другия полюс останаха феминистите, които твърдяха, че девойки в такава " стереотипна роля " отблъскват като цяло дамите от присъединяване във Формула 1.

Изглежда Либърти Медиа са намерили " соломоновско решение " на казуса. Новото управление на Ф1 разгласи, че стартира самодейността " Grid Kids " (деца на стартовата решетка). Децата ще бъдат избирани от локалните моторспорт клубове и ще съпровождат и стоят до водачите на стартовата решетка на всяко съревнование.

" Ще бъде необикновено прекарване за децата – представете си по какъв начин стоят до своите герои, по какъв начин следят приготовленията им за съревнование, по какъв начин са в непосредствена непосредственост до елита на елита в моторните спортове в най-вълнуващите мигове преди старта " сподели Шон Братчес.

#F1 #News: F1 replaces grid girls with 'grid kids' at all races for 2018 season https://t.co/F5kaHVbaJE
— Flatspot (@FlatspotF1) 5 февруари 2018 година
Той добави още, че този паметен спомен ще остане както за децата, по този начин и за техните фамилии. Според него тази самодейност е най-хубавият метод да се въодушеви идващото потомство.

Деца на стартовата решетка има към този момент във Формула Е, включително предишния уикенд в Чили.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на уеб страницата formula1.sportal.bg



Снимка: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР