Ръководството на ФК Копенхаген се надява, че повече от 10

...
Ръководството на ФК Копенхаген се надява, че повече от 10
Коментари Харесай

В Дания в понеделник може да пуснат фенове по трибуните, Копенхаген се готви за 10 хиляди

Ръководството на ФК Копенхаген се надява, че повече от 10 хиляди ентусиасти ще могат да посещават домакинските мачове на тима, откакто раздели клубния стадион "Паркен " на 21 блока от по 500 места.

От управата на отбора са подготвени със специфична организация, която включва отваряне на оптимален брой входове и координирано идване на почитателите в обособените блокове, с цел да се избегне риска от заразяване с ковид. Намаленият потенциал на оборудването от 10500 места е малко над четвърт от феновете, които стадионът може да одобри при естествени условия.

Преговорите сред датското държавно управление и парламентарните партии за позволения оптимален брой хора, които могат да се събират на обществени събития, продължава в понеделник, като част от разхлабването на ограниченията, наложени от пандемията от Ковид-19.

В момента лимитът на събиранията е до 10 души, които по всяка възможност ще бъдат увеличени до 50, а се чака да има и изключение за някои събития, включително и футболните мачове, на които ще бъдат разрешени до 500 души в избрана зона. Първият мач на ФК Копенхаген против Рандерс на следващия ден ще се състои без фенове, а по-късно стартират плейофите за купата, на които от клуба се надявам към този момент да имат и поддръжка от трибуните за домакинските си дуели.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР