Ръководството на ФИФА направи предложение да се допускат по пет

...
Ръководството на ФИФА направи предложение да се допускат по пет
Коментари Харесай

ФИФА предлага временно да се допускат пет смени на мач

Ръководството на ФИФА направи предложение да се позволяват по пет смени на мач за всеки тим, когато футболът по света се завърне в идващите месеци. От международната футболна централа оферират краткотрайната мярка, защото се чака, че довършването на локалните шампионати и купи, както и на евротурнирите, когато това е допустимо през лятото, ще изисква доста сбит цикъл и постоянно тимовете ще би трябвало да играят по три мача на седмица.

Предложението на ФИФА ще би трябвало да бъде утвърдено от IFAB – интернационалният орган, който дефинира разпоредбите на играта, а по-късно всяка състезание ще вземе крайното решение дали да приложи смяната. “Всеки тим ще получи правото да направи до пет смени по време на мач, плюс още една спомагателна промяна при продължения ”, разяснява предлагането си от централата.

От ФИФА прибавят, че петте смени ще би трябвало да бъдат направени с до три прекъсвания на играта плюс почивката сред двете полувремена. Правилото ще важи само до завършването на сегашния футболен сезон и ще отпадне с началото на идната акция. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР