Ръководството на Ферари е отправил официално искане към Международната автомобилна

...
Ръководството на Ферари е отправил официално искане към Международната автомобилна
Коментари Харесай

Ферари обжалва санкцията на Фетел

Ръководството на Ферари е отправил публично искане към Международната автомобилна федерация (ФИА) за преразглеждане на наказването на Себастиан Фетел от Гран при на Канада. Германският водач беше лишен от успеха в последния старт от сезона във Формула 1, откакто получи глоба от 5 секунди и първото място беше присъдено на Люис Хамилтън с Мерцедес.

„ Черните кончета “ имаха период до 13 юни да апелира глобата пред Апелативната комисия към ФИА, само че се отхвърли, откакто по устав наказванията с наложено време като наказване не могат да се апелират.

В публично писмо до ФИА от понеделник Ферари се базира на член 14 от Международния състезателен код. Той гласи, че " при разкриване на нов детайл или доказателство, което не е било налично за стюардите при взимане на решението, може да се провежда ново разглеждане на решението ".

Италианският тим ще показа пред ФИА телеметричнни данни от болида на Фетел, GPS информация, а също по този начин и показания от очевидец, в тази ситуация немския водач. Стюардите в Канада взеха решение, без да изслушат четирикратния международен първенец за случая, когато оповестиха, че Фетел се е върнал рисково на пистата.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР