Ръководството на Федералния резерв на САЩ е обсъдило предоставянето на

...
Ръководството на Федералния резерв на САЩ е обсъдило предоставянето на
Коментари Харесай

Федералният резерв обмисля актуализране на насоките си за покупка на облигации

Ръководството на Федералния запас на Съединени американски щати е разискало даването на повече насоки във връзка с своята тактика за покупка на облигации по време на съвещанието на централната банка, извършено на 4-5 ноември, съобщи Блумбърг.

„ Много участници в срещата решиха, че Комисията за отворения пазар може да усъвършенства насоките си за покупка на активи в скоро време “, излиза наяве от оповестения в сряда протокол от последната среща на комисията.

„ Освен това множеството участници решиха, че насоките за покупка на активи би трябвало да регистрират обстоятелството, че увеличението на собствеността на скъпи бумаги на Комисията ще бъде кратко и даже спямо по някое време, преди Комисията да стартира да покачва целевия диапазон за лихвата по федералните фондове “, се отбелязва още в протокола. Следващото съвещание на Фед е планувано за 15-16 декември.

Федералният запас понижи главната си рента съвсем до нула през март при започване на коронакризата и разшири стратегиите си за покупки на облигации в опит да инжектира ликвидност във финансовата система и да сложи похлупак върху дълготрайните лихви. От централната банка алармираха, че евентуално ще запазят лихвите на сегашното им равнище до края на 2023 година

В момента Федералният запас дава по 120 милиарда $ на месец за американски държавни облигации и обезпечени с ипотеки скъпи бумаги.

Втората вълна на пандемията, която засегна Съединени американски щати през последните седмици, комбинирана с понижената възможност за нов огромен пакет от тласъци за стопанската система поради предстоящото оставане на Сената под надзор на републиканците, натежаха на икономическите вероятности и накараха анализаторите да предвиждат, че Фед ще предприеме спомагателни ограничения в поддръжка на стопанската система.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР