Ръководството на Еспаньол излезе с официално изявление, в което коментира

...
Ръководството на Еспаньол излезе с официално изявление, в което коментира
Коментари Харесай

Изпадналият Еспаньол официално поиска да бъде върнат в Ла Лига

Ръководството на Еспаньол излезе с публично изказване, в което разяснява доиграването на сезона в Ла Лига след паузата поради COVID-19. Клубът от Барселона изпадна, само че счита това за незаслужено поради събитията, и изиска да бъде върнат в елита.

От Еспаньол дадоха за образец анулацията на всички шампионати под егидата на Кралската испанска федерация. " Папагалчетата " също по този начин акцентират, че неналичието на почитатели по трибуните ги е ощетила в по-голяма степен, тъй като след подновяването на сезона са приели пет от директните си съперници за оставане в Ла Лига и не са могли да се възползват от домакинското си преимущество.

COMUNICAT OFICIAL: https://t.co/TgWm4hb7f7

COMUNICADO OFICIAL: https://t.co/9UBrZp9gyw#RCDE pic.twitter.com/VVr4XsBYZW
— RCD Espanyol de Barcelona (@RCDEspanyol) August 3, 2020 В позицията на Еспаньол се напомня, че част от футболистите на отбора се оказаха инфектирани с ковид, а той се отразява на организма в продължение на няколко седмици, т.е. тези играчи не са били пълноценни даже след възобновяване си. Обръща се внимание и на обстановката в Сегунда дивисион, където поради ковид беше отсрочен мачът сред изпадащия Депортиво Ла Коруня и борещия се за присъединяване в плейофите за Ла Лига Фуенлабрада. Това провокира недоволството и на други клубове, тъй като всички дуели от последния кръг трябваше да се играят в един и същи час.

Еспаньол беше на последното 20-о място преди спирането на шампионата и приключи на него. През целия сезон единствено след 4-ия кръг каталунският отбор не беше в зоната на изпадащите, а от 15-ия кръг непроменяемо заемаше 20-ата позиция.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР