Ръководството на Еспаньол излезе с официално изявление на клубния сайт,

...
Ръководството на Еспаньол излезе с официално изявление на клубния сайт,
Коментари Харесай

Изпадналият "Еспаньол" поиска да бъде върнат в Ла Лига

Ръководството на " Еспаньол " излезе с публично изказване на клубния уебсайт, в което изиска тимът да бъде върнат в Ла Лига. Клубът от Барселона изпадна от елита, след края на миналия сезон, завършвайки на 20-ото, последно място, с 25 точки, на 12 точки от избавителната зона.

От " Еспаньол " обаче смятат, че спирането на шампионата от март до юни поради изключителната обстановка с COVID-19 и последвалите мерки след това са били причина за слабото показване. Посочено бе, че клубовете са се съгласили да възобновят шампионата най-много, с цел да не се лишат от приходите от тв права и по този метод да се слагат в по-тежка финансова обстановка. Сред доводите е и неналичието в част от мачовете на няколко футболисти, които са дали позитивни проби за новия ковид. Освен това, след възобновяване си те не са били пълноценни. Също по този начин и, че в пет семейства против директни съперници, " Еспаньол " не е съумял да получи поддръжка от публиката си, поради възбрана за фенове на стадионите и по този начин им е биро отнето предимство.

В очакване на отговор на тяхното искане, от клуба показват още като собствен мотив, че всички шампионати под егидата на Кралската футболна федерация са били анулирани поради пандемията.

 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР