Ръководството на Дунав (Русе) обяви, че се готви за завръщане

...
Ръководството на Дунав (Русе) обяви, че се готви за завръщане
Коментари Харесай

"Дунав" очаква да получи "заслуженото си място в Европа"

Ръководството на " Дунав " (Русе) разгласи, че се готви за завръщане в европейските клубни шампионати след 42-годишна пауза. Русенци чакат да получат мястото на ЦСКА в Лига Европа и обявиха, че към този момент са стартирали процеса по картотекиране на футболисти.

" Дунав " още чака формалната зелена светлина, с цел да получи заслуженото си място в Европа, като това би трябвало да се случи след съвещание на УЕФА в понеделник, когато ще се утвърди окончателният лист с участващи тимове ", се споделя в изказването на формалния уебсайт на клуба.

От " Дунав " разгласиха листата с вероятни противници, изложение на част от тимовете, които чакат да срещнат, както и пояснение по какъв начин действа жребият за квалификациите.

" В понеделник, в случай че всичко се развие съгласно упованията на всички в Русе, " Дунав " ще бъде представляван от своя изпълнителен шеф Ивайло Петков на жребия. Русенци се чака и да употребяват своя градски стадион в Русе, който чака официално позволение от УЕФА за първия и втория прелиминарен кръг на Лига Европа ", обявиха още от клуба.

" Дунав " приключи на четвърто място при завръщането си в първото равнище на българския футбол след 25-годишно неявяване. Клубът се надява, че УЕФА ще анулира решението на Българския футболен съюз (БФС) да даде лиценз на втория в класирането ЦСКА.

Жребият за първия квалификационен кръг на Лига Европа е в понеделник, а първите мачове ще се играят на 29 юни. " В случай на удобен за нас процес сме подготвени да реагираме съответно ", обявиха още от " Дунав ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР