Ръководството на Дойче банк (Deutsche Bank) разсея съмненията за пране

...
Ръководството на Дойче банк (Deutsche Bank) разсея съмненията за пране
Коментари Харесай

Дойче банк разсея съмненията за операции за пране на пари, засягащи Тръмп

Ръководството на Дойче банк (Deutsche Bank) разсея подозренията за пране на пари, в което бил забъркан президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп и неговият шурей Джаред Къшнър, както писа в. "Ню Йорк таймс ", съобщи Агенция Франс Прес.

Днес немската банка опроверга информацията на американското издание. Според него няколко чиновници на Дойче банк, профилирани в засичането на интервенции по пране на пари, предложили през 2016-а и 2017 година финансовото министерство на Съединени американски щати, като основно настоящо лице в битката против финансовите закононарушения, да бъде осведомено за огромен брой преводи, засягащи юридически лица, следени от Тръмп и Къшнър.

Само че ръководителите на немската банка, отпуснала, съгласно изданието, милиарди долари на компании, следени от двамата мъже, отхвърлили рекомендациите на чиновниците си.

"В нито един миг (вътрешен) проверяващ не е бил възпрепятстван да разкрие евентуално подозрителна активност ", съобщи през днешния ден в официално съобщение представител на Дойче банк.

Твърденията, че някой би могъл да бъде принуден да замълчи или да бъде уволнен, с цел да се прикрият такива опасения, свързани с клиент, са изцяло неправдоподобни, се добавя в официалното съобщение.

В поредност туитове тази заран Тръмп реагира на публикацията на "Ню Йорк таймс ", обвинявайки вестника и други медии, че пишат "измислени истории ".
Тръмп отхвърли изказванията на изданието и съобщи, че той е имал толкоз доста пари като предприемач, че не се е нуждаел от банки. Той също отхвърли каквито и да било пари да са идвали от Русия, заяви Ройтерс.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР