Ръководството на „Джи Пи Груп“ заявява категорично, че през всички

...
Ръководството на „Джи Пи Груп“ заявява категорично, че през всички
Коментари Харесай

Джи Пи Груп с официална позиция по повод изказването на Бойко Борисов

Ръководството на „ Джи Пи Груп “ декларира изрично, че през всички години компанията е работила, съобразявайки се със законовите разпореждания и постоянно е отчитала публичния интерес.

Това написа в публична позиция на управлението на компания "Джи Пи Груп " АД изпратена до медиите. Писмото е по отношение на изявлението на премиера Бойко Борисов от по-рано през днешния ден, че е упълномощил на ръководителя на Агенция пътна инфраструктура Светослав Глосов, "спазвайки закона, да откри форми още през днешния ден “Джи Пи груп” да се извади от плановете с европейско и държавно финансиране ". Публикуваме позицията без редакторска интервенция:

"Във връзка със почналите инспекции, засиленият публичен фокус и познавайки в елементи капиталовия план за доизграждане на Автомагистрала „ Струма “, в частност построяването на тунел Железница, за който план бяхме определени за реализатор вследствие извършената открита процедура по реда на Закон за обществените поръчки, осъзнаваме, че има действителна заплаха от неспазване на графика за осъществяване на плана, което основава риск от загуба на средства. Това ще наложи започнатите прави да се построят за сметка на държавния бюджет и да бъде възобновена предоставената безплатна финансова помощ за създаване на „ Автомагистрала „ Струма “, финансирана от Оперативна програма „ Транспорт 2007-2013 г.”.

Забавата в построяването на посочените сектори на Автомагистрала „ Струма “ е причина за още тежки произшествия, огромен брой починали и ранени. Според формалната статистика през последните 5 години този пътен сектор си е извоювал печалната популярност на най-кървавото трасе в страната ни.

Ръководството на „ Джи Пи Груп “ е изрично, че в по този начин манипулираната медийна конюнктура през последния месец, опитваща се да отъждестви граденото десетки години име на компанията в строителния отрасъл с незаконни квалификации, е почтено в името на марката „ Джи Пи Груп “ да депозираме пред Aгенция „ Пътна инфраструктура “ отвод от подписване на контракт за осъществяване на строителството на тунел Железница. Същото е в интерес на публичния интерес от попречване на големите загуби на държавния бюджет и в поддръжка на пътната сигурност ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР