Ръководството на Държавната консолидационна компания (ДКК) отправи контраобвинение на уволнения

...
Ръководството на Държавната консолидационна компания (ДКК) отправи контраобвинение на уволнения
Коментари Харесай

Ето как ДКК отговори на обвиненията на екс шефа на Ел Би Булгарикум

Ръководството на Държавната консолидационна компания (ДКК) насочи контраобвинение на уволнения шеф на държавната компания " Ел Би Булгарикум " Николай Маринов.

Според тях той самичък е прекратил работа с локални производители на мляко и е сключил контракти с две компании медиатори, които внасяли суровина от Унгария, Полша и Румъния.

Непосредствено преди това Маринов упрекна управлението на ДКК в оказване на напън да приключи договорите за изкупуване на мляко от частни стопани във Видинско и напън от страна на служебния стопански министър Николай Стоянов да стартира да внася мляко от Унгария. 

Според новия изпълнителен шеф и доскорошен член на Съвета на шефовете на " Ел Би Булгарикум " Владимир Русев и юристконсулта София Секулова компанията няма връзки с посочената от Маринов " Милки Груп Био ".

 По думите им той е сключил контракти с " Исак БГ " и " Уайт Голд Трейд " още в първите дни на назначението си при започване на декември. Те предложили цена от 1,50 лева за мляко, до момента в който локалните снабдители - 1,10 лева

Направените поръчки били за общо над 5 млн. тона за идващите 6 месеца, до момента в който " Ел Би " обработват по 600 хиляди месечно. Така огромни количества суровина отлежавали в складовете. Освен това съгласно локални служащи млякото не отговаряло на заложените параметри, заради което част от творби кашкавал към този момент почнал да плесенясва, написа " 24 часа ".

Въпреки това новото управление увери, че предлаганата на пазара продукция е защита и с най-хубаво качество. Засега тя ще се предлага на оповестените от Маринов с 30% по-ниски цени, до момента в който не се извърши финансова инспекция на сдружението, макар че тези цени са на ръба на себестойността на продукта.  Министерството на стопанската система също ще направи одит на компанията.    
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР