Ръководството на Държавен фонд Земеделие е редуцирало предлаганите от дистрибуторите

...
Ръководството на Държавен фонд Земеделие е редуцирало предлаганите от дистрибуторите
Коментари Харесай

Фонд "Земеделие" намалил с 30% цената, която плаща при покупка на техника с евросредства

Ръководството на Държавен фонд " Земеделие " е редуцирало предлаганите от дистрибуторите цени на земеделска техника с 30% и по тях финансира фермери. Това се разбра по време на парламентарния надзор от отговор на въпрос на аграрния министър.

Румен Порожанов, който е някогашен шеф на фонда, изясни, че понижението се наложило откакто в институцията е получена информация, че дистрибуторите дават едни предложения на стопаните, които ще платят брой и други, по-високи, на тези, които ще получат европейско финансиране.

" Числото 30% въобще не е инцидентно ", разгласи Порожанов без да посочи по какъв начин се е формирало то. От думите му се разбра, че това е станало след изследване на специалистите на фонда. Освен това инспекция посочила, че в общия случай дистрибуторите не афишират никакви цени на техниката на уеб страниците си.

На личната си интернет страница фондът е разгласил лист с над 35 хиляди позиции на техника и услуги и техните референтни цени, от които се управлява при оценка на плановете на стопаните.

От изявлението му се разбра и че вследствие на по този начин избраните цени против фонда има заведени общо 59 каузи, някои от които към този момент са завършили и то в интерес на фонда, а други - общо 28, са висящи. По думите на Порожанов те са заведени от хората, които съветват стопаните при писането на плановете и които имат интерес от цената.

Ценоразписът е избран със заповед през 2015 година В него са посочени марки и модели на техниката.

Техника – заповед от 2015 година до 2020 заявки за подкрепяне. на уеб страницата на фонд земеделие лист с референтни цени. Променяни ли са в хода на банкет и обработка на документи, има ли заведени каузи

Основен проблем в предходния програмен интервал беше, че цената се формираше въз основата на три предложения или от оценител, което внасяше доста субективизъм, изясни министърът. Освен това като са понижени цените с 330% това е оставило свободен финансов запас за повече стопани.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР