Ръководството на Далас Маверикс взе решение да не се възползва

...
Ръководството на Далас Маверикс взе решение да не се възползва
Коментари Харесай

Маверикс не продължиха договора на Новицки

Ръководството на Далас Маверикс взе решение да не се възползва от опцията за удължение на контракта на звездата си Дирк Новицки, която бе на стойност 5 милиона $, с цел да освободи спомагателни средства за заплати през летния трасферен прозорец, оповестява ESPN, като се базира на източник непосредствен до клуба.

Въпреки това, тексасците сигурно ще предложат нов контракт на германеца през юли на по-ниска стойност, като упованията са, че в случай че всички свободните пари бъдат употребявани за привличането на нови играчи, да бъде употребявано правилото за изключение в размера на бюджета, което е в размер на 4.4 милиона $ на сезон.

С този ход, шефовете на Далас си подсигуриха почти 27 милиона $ за прехвърляния през това лято, като цел №1 пред клуба е привличането на ДеАндре Джордан, който към момента обмисля дали да остане в Лос Анджелис Клипърс, като за задачата са планувани малко над 24 милиона $.

Припомняме, че при започване на април Дик Новицки претърпя интервенция на левия гален, която го извади от строя до края на сезон 2017/18.

Същевременно, в случай че подпише нов контракт с Маверикс, ветеранът ще запише името си в историята на Националната Баскетболна Асоциация, като баскетболистът с най-вече изиграни сезони с един тим. Към момента Дирк дели първото място с друга легенда – Коби Брайънт, като и двамата имат по 20 сезона с екипите надлежно на Далас Маверикс и Лос Анджелис Лейкърс.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР