Ръководството на ЧЕЗ проведе среща с кметове на общини и

...
Ръководството на ЧЕЗ проведе среща с кметове на общини и
Коментари Харесай

5.1 млн. лв. влага ЧЕЗ Разпределение за подобряване сигурността на електрозахранването в област Враца

Ръководството на ЧЕЗ организира среща с кметове на общини и техни представители от област Враца. Домакин на събитието беше зам.-областният шеф Мирослав Комитски. По време на срещата бяха показани осъществените капиталови планове през 2018 година, проектите и целите на компанията за 2019 година

През 2018 година ЧЕЗ Разпределение влага 247 000 лева в автоматизация на електропроводи в област Враца. Автоматизираните устройства по мрежата дават опция за ръководството й от разстояние. Чрез тях развалените сектори се изключват и се минимизира броят на засегнатите клиенти при възможни повреди. Така качеството на услугата се покачва неведнъж. Компанията вложи 160 000 лева в рехабилитация на кабели в Роман, Мездра, Враца и Козлодуй. В реконструкции на мрежи ниско напрежение в градовете Бяла Слатина и Мездра и в села в общините Бяла Слатина, Борован, Оряхово, Роман и Козлодуй бяха вложени 306 000 лева ЧЕЗ Разпределение приключи нов трафопост във Враца и рехабилитира електропроводи приблизително напрежение за възстановяване на електрозахранването на селата в общините Хайредин, Оряхово и Козлодуй.

През 2019 година ЧЕЗ Разпределение възнамерява да влага 5,1 млн. лева за възстановяване на сигурността на електрозахранването в област Враца. Компанията ще влага още 320 000 лева в почнало по-рано преустрояване на мрежата и присъединение на община Роман към подстанция Роман, за повишение на сигурността и качеството на електрозахранването в региона. Компанията ще инсталира близо 21 000 отдалечено обслужвани електромери в общините Козлодуй, Бяла Слатина и Оряхово. Тези електромери обезпечават взор в действително време върху мрежата, като по-стриктния надзор оказва помощ за по-бърза реакция при потребност. 790 000 лева влага компанията в реорганизация на 5 трафопоста в село Търнак, общ. Бяла Слатина. 420 000 лева ще бъдат вложени в реконструкции на мрежа ниско напрежение в общините Криводол, Враца и Мездра. Рехабилитация на кабели за 129 000 лева ще бъде осъществена в градовете Мездра, Роман, Враца и Бяла Слатина. Детайли за капиталовите планове бяха показани пред локалните управляващи в региона.

Посещението на управлението на ЧЕЗ в гр. Враца е в продължение на поредност от срещи с представители на общините в Западна България.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР