Ръководството на ЧЕЗ проведе редовната си дискусия с местните власти

...
Ръководството на ЧЕЗ проведе редовната си дискусия с местните власти
Коментари Харесай

ЧЕЗ вложи 7 млн. лева за дистанционни електромери в област Перник

Ръководството на ЧЕЗ организира постоянната си полемика с локалните управляващи от област Перник. Регионалният управител на ЧЕЗ за България Карел Крал срещна представителите на общините с целите на компанията, а изпълнителният шеф на ЧЕЗ Разпределение България Петър Холаковски показа осъществените вложения в региона през 2018 година и капиталовите проекти за 2019 година

Специален акцент в диалозите беше автоматизацията на мрежата. Перник беше общината, където „ ЧЕЗ Разпределение България “ организира пилотния си план за внедряване на отдалечено обслужвани електромери в Западна България. През предходната година в община Перник бяха инсталирани близо 63 000 електромера, като за тяхното внедряване, в реорганизация на мрежата бяха вложени 7 млн. лева Още 650 хиляди лева бяха вложени в присъединението на нови клиенти в област Перник. Тази година следва да се осъществя план за автоматизация на мрежата приблизително напрежение посредством монтиране на отдалечено управляеми детайли, които ще разрешават по-бърза реакция при положение на нужда.

През 2019 година в електроразпределителната мрежа на област Перник следва да бъдат вложени общо 2.31 млн. лв.. Ще бъдат построени нови трафопостове в Рударци и Драгичево. Ще се реконструира електропровод 20 киловолта, който зарежда селата Рударци и Делта хил, като в региона ще се построи и нов електропровод. Така ще се увеличи сигурността на зареждането в региона. Предстои рехабилитация на електропроводите, които зареждат гр. Земен, гр. Трън, с. Кладница – община Перник и редица радомирски села. В реорганизация на мрежите ниско напрежение в региона ще бъдат вложени над 700 хиляди лв..

Посещението на управлението на ЧЕЗ в гр. Перник е част от поредност срещи с представители на общините в Западна България и поддържането на открита, дейна и диалогична връзка на компанията с локалните управляващи на територията, която обслужва.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР