Ръководството на БСП взе решение да свали политическото си доверие

...
Ръководството на БСП взе решение да свали политическото си доверие
Коментари Харесай

БСП свали политическото си доверие от градския председател на партията във Варна Борислав Гуцанов

Ръководството на Българска социалистическа партия взе решение да смъкна политическото си доверие от градския ръководител на партията във Варна Борислав Гуцанов.

Това разгласи през днешния ден водачът на партията Корнелия Нинова след извършеното съвещание на Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия. Мотивите за това решение са положението на градската конструкция на Българска социалистическа партия в крайморския град, представянето на последните локални избори и несъгласия в организацията. До провеждането на градска конференция краткотрайно изпълняващ длъжността ръководител на БСП-Варна ще е Христо Боев. Конференцията ще се организира при започване на септември.

Нинова сподели още, че по време на съвещанието на изпълнително бюро във Варна са разисквани проблемите в града, като измежду най-важните са непорочност на въздуха, тежкото положение на уличната мрежа, сметопочистването, канализацията, острата потребност в града от индустриална зона и други, съобщи Българска телеграфна агенция. Тя заяви още, че от Варна Българска социалистическа партия стартира национална акция за допитване към локалните поданици за проблемите и значимите въпроси в тяхната община. Допитването ще е във всички форми на връзка. Нинова посочи, че от партията желаят да чуят какво мислят хората по основни въпроси и Българска социалистическа партия да им предложи решения.

Депутатът от Българска социалистическа партия за България проф. Анелия Клисарова разяснява, че препоръчаният през днешния ден нов здравноосигурителен модел стартира неверно, тъй като не дава информация на каква база са направени изчисленията за него и въобще дали са правени. По думите й демонополизацията на здравната каса е обратно на тяхното мнение. Държавата не трябва да абдикира, уточни Клисарова.

Българска социалистическа партия ще свика на следващия ден съвещание на съвета си по външна политика и интернационална активност, сигурност и защита, на което ще бъде разискван договорът за закупуването на новите бойни самолети, а съветът ще предложи модел за гласоподаване, заяви членът на Изпълнително бюро на партията Атанас Зафиров.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР