Ръководството на БСП е спуснало директива към структури на партията

...
Ръководството на БСП е спуснало директива към структури на партията
Коментари Харесай

Забранено е! Структурите на БСП не могат да издигат областни управители на Радев за кметове

Ръководството на Българска социалистическа партия е спуснало инструкция към структури на партията в страната за образуването на необятни обединения за локалните избори, само че предизвести своите да не поддържат и да не издигат номинации за кметове на някогашни регионални шефове от служебните държавни управления на Румен Радев, заяви. В забранителния лист от “Позитано ” 20 попадат даже някогашни членове на Българска социалистическа партия като Трендафил Величков, който се кандидатира за кмет на Пазарджик, само че бе губернатор по времето на служебната власт.

Минчо Афузов от Сливен, който бе регионален шеф на президента Румен Радев, също няма да получи поддръжка от социалистите за кметската си акция. Лично ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова разгласи в Смолян след среща с общинските и регионални ръководители на партията, че досегашния регионален шеф там Стефан Сабрутев няма да получи поддръжка от Българска социалистическа партия. Сабрутев беше претендент за кмет на Българска социалистическа партия през 2019 година.

Социалистите ще се явят на локалните избори като коалиция “БСП за България ”, в която ще има най-малко 15 партии и организации. Местните структури водят независимо договаряния за съюзи. Всички кметски номинации ще бъдат одобрени на две съвещания на Националния съвет, които би трябвало да се проведат най-късно доникъде на септември.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР