Ръководството на болницата в Добрич ще бъде сменено заради лошата

...
Ръководството на болницата в Добрич ще бъде сменено заради лошата
Коментари Харесай

Гонят ръководството на болницата в Добрич

Ръководството на болничното заведение в Добрич ще бъде заменено поради неприятната организация на работа и лекуване на инфектираните с Covid-19, съобщи Българската национална телевизия.

Това съобщи здравният министър проф. Костадин Ангелов. Той беше на инспекция в лечебното заведение дружно с основния държавен здравен контрольор.

Проблемите в добричката болница се обостриха със затварянето на инфекциозното поделение през юни поради неналичието на експерти. Ръководството не съумя да задържи лекарите, които бяха най-добре готови да се оправят със болести. Не съумя и да притегли нови експерти. Липсата на фрагменти в цялата болница е хронична, само че последните месеци бяха белязани от голям брой сигнали на работещите тук, че изнемогват. В последните дни две млади лекарки бяха оставени да се оправят сами с потвърдено заболели от Covid-19, хора със подозрения за болест и пациенти с белодробни болести, при все това те са приключили своята специализация единствено преди месеци. Заради сигнал на различен доктор, Окръжната прокуратура в Добрич назначи инспекция за организацията на работа на МБАЛ-Добрич.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР