Ръководството на БНР трябва да излезе и много ясно да

...
Ръководството на БНР трябва да излезе и много ясно да
Коментари Харесай

Тома Биков: Кандидатурата на Манолова е един реванш на Станишев

Ръководството на БНР би трябвало да излезе и доста ясно да изясни дейностите си, тъй като не става въпрос за частна медия, а за социална. Това съобщи пред БНР депутатът от ГЕРБ Тома Биков – член на парламентарната Комисия по просвета и медии.

„ И министър председателят, и аз като член на Комисията по просвета и медии, и допускам останалите сътрудници от ГЕРБ научихме за тези промени от Facebook. Нямаме желание да носим отговорност за дейности, в които нямаме безусловно никакво отношение и по никакъв метод не сме взели участие в тях. Всеки има право на своя позиция и друго мнение. Ако става въпрос за плурализъм в БНР, аз го разбирам като това да има разнообразни гледни точки, а не да бъде отстранена една от гледните точки. Ако управлението желае да сътвори атмосфера на плурализъм, по скоро би трябвало, в случай че смята, че се показва единствено една позиция, да направи по този начин, че да има и други гледни точки “, разяснява Биков.

Нашето държание във връзка с хора, на които им е било гласувано доверие за една или друга работа, когато не се оправят, те си отиват на мига, напомни още той и добави: „ Нека и останалите институции, които са взимали решения по един или различен въпрос и тези решения са били неверни, да понасят своята отговорност по този начин, както би трябвало. Говоря за всяка институция. В случая Съвет за електронни медии също би трябвало да вземе отношение естествено по този въпрос. Утре разбрах, че ще има чуване. Надявам се по време на чуването и Съвет за електронни медии, и генералният шеф да дадат ясни отговори. Надявам се тези отговори да бъдат обществени, а не в границите на затворено съвещание “.

Единственият резултат от митинги и контрапротести е, че доверието към правосъдната власт ще бъде извънредно ниско, счита Тома Биков и изясни:

„ Тези митинги са резултат от едно дълго нагнетяване на напрежение в тази сфера и даже изземване на политическия спор от Народното събрание, където му е мястото, и преместването му към правосъдната власт, където въобще не му е мястото. Когато една власт няма доверие, тя става неефективна. Ние съзнателно бягаме от това да поддържаме една или друга теза в този спор, тъй като не е работа на Народното събрание и политическите партии да работят в това поле на правосъдната власт “.

Не подценяваме изборите нито в София, нито в което и да било обитаемо място, заявява депутатът от ГЕРБ.

Мая Манолова се опита да започва акцията си със социология, сподели Биков и добави още, че Манолова не е гражданска кандидатура, а е претендент на Българска социалистическа партия.

„ Разчитам кандидатурата на госпожа Манолова и поддръжката на Българска социалистическа партия за нея като един реванш на господин Станишев. Това е една трета стъпка към позиционирането на Станишев в границите на Българска социалистическа партия и явно вземане предвид на сегашното управление с тежестта на някогашния водач на партията “.

Пред София има нови провокации и те би трябвало да бъдат дефинирани и да се предложат решения, сподели Тома Биков и добави, че точно това ще направи претендентът на ГЕРБ Йорданка Фандъкова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР