Ръководството на БФС с тревога констатира, че след подновяването на

...
Ръководството на БФС с тревога констатира, че след подновяването на
Коментари Харесай

БФС бие тревога за струпването на зрители

Ръководството на БФС с паника установи, че след подновяването на футболното състезание и завръщането на публиката по трибуните, на избрани игрища и мачове се следи скупчване на обилни групи от фенове на лимитирано пространство в прорез със заповедите на министъра на опазването на здравето и на министъра на младежта и спорта, касаещи ограниченията при образуване на спортни мероприятия в изискванията на пандемията от COVID-19. Българският футболен съюз държи да подчертае, че отговорността за спазването на противоепидемичните ограничения и контрола върху държанието на феновете по трибуните по време на мачовете е напълно на клубовете-организатори на дуелите.

Напомняме, че преди рестарта на шампионата в ППЛ и на шампионата Купа България, Българският футболен съюз изготви обстоен проект с насоки за организацията на футболните дуели в изискванията на пандемията, с който всички клубове бяха осведомени и са длъжни да се преценяват. Напомняме също по този начин, че при нарушение на открития от закона ред, нарушителите подлежат на наказания от съответните здравни и държавни органи.

Българският футболен съюз приканва още един път всички футболни клубове, както и техните последователи, да съблюдават прецизно противоепидемичните наставления по време на мачовете.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР