Ръководството на Берое излезе със становище във връзка с временното

...
Ръководството на Берое излезе със становище във връзка с временното
Коментари Харесай

Берое: Считаме, че е редно първенството да завърши с изиграването на всички кръгове

Ръководството на Берое излезе със мнение по отношение на краткотрайното прекратяване на шампионата в efbet Лига и препоръчаните разновидности за завършването на шампионата.
 Витоша (Бистрица) - Берое @@@
" Уважаеми сътрудници,

считаме, че е редно шампионата да приключи с изиграването на всички оставащи кръгове, в това число и плануваните баражи, според разпоредбите и програмата, по която започва този шампионат. Според нас, всяко класиране преди изиграването на всички мачове е тип краткотрайно класиране и в случай че се одобри за извънредно, то ще е нереално и в несъгласие с първичните условия за осъществяване на шампионата. Наясно сме с компликациите, произлизащи от изключителната обстановка в страната и неяснотата какъв брой дълго ще продължи това състояние. Считаме обаче, че е спортсменско шампионата да се доиграе до неговия край, без значение от вероятната дата за неговото продължение.

Прави усещане, че в посочения вид 1 не се загатва нищо за баражите, които следва да се изиграят. Те са значителен детайл от определянето на изпадащите тимове и на последните класирани за присъединяване в Лига Европа. В тази връзка нашето мнение е в поддръжка на вид 1, само че при условия, че бъдат изиграни всички баражи по този начин, както е регламентирано още преди започване на шампионата.

Предложения вид 2, с изиграване на XXV и XXVI кръг е неправилен. Ще натовари клубовете с ненужни разноски с организация, пътешестване, хотели, защита, в случай, че няма да последва делене на тимовете в първа шестица и втора осмица. В последна сметка, в случай че решите да приложите вид 2, който съгласно нас води до деформиране на шампионата и несъответства на програмата за осъществяване, държим маочвете от XXV и XXVI кръг да не се играят, тъй като са безусловно непотребни. Задължително е обаче да бъдат изиграни останалите мачове от шампионата за Купата на България, както и баражите за установяване на изпадащите тимове и тимовете за присъединяване в Европейските клубни шампионати.

Наясно сме със обстановката в страната и показваме нашата вяра, че тя ще отмине скоро. Изразяваме нашата поддръжка в битката с вируса COVID-19 и се надяваме тя да доближи своя сполучлив свършек. Пожелаваме на всички да бъдат здрави! ", написаха от Берое.
Снимки: Иван Йочев, Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР