Ръководството на баскетболния Левски Лукойл разпространи официално становище във връзка

Ръководството на баскетболния Левски Лукойл разпространи официално становище във връзка ...

Левски Лукойл с официално становище, готов за преиграване срещу Балкан.


Ръководството на баскетболния Левски Лукойл разпространи официално становище във връзка с подадената контестация от страна на Балкан след загубата в първия полуфинал за Купата на България (63:72). Както е известно, съставът от Ботевград пожела преиграване на срещата заради допуснати нарушения.

В позицията си „синият клуб“ обяви готовност да откликне на желанието на Балкан при първа възможност след световните квалификации за националните отбори. 

Но ето и пълния текст на позицията на Левски без редакторска намеса:

"След подадена от БК Балкан контестация след полуфинал 1 за Купата на България, в която се иска преиграване на мача от 14.02.2018 в зала "Универсиада", ръководството на БК Левски Лукойл би желало да излезе със следното становище:

След като се запозна с подадената от баскетболен клуб Балкан контестация след първия мач от полуфиналната серия за Купата на България, играна на 14.02.2018 г., ръководството на Левски Лукойл взе решение, което вярва, че е в името на българския баскетбол.

Отборът на Левски Лукойл декларира готовност да преиграе срещата с Балкан, при първа появила се възможност за това, след предстоящите така важни двубои на националния отбор в световните квалификации.

Левски Лукойл е клуб, който иска да побеждава със силна и категорична игра и в духа на феърплея и след като дълбоко уважаван от нас и именит клуб като Балкан вярва, че е загубил не заради баскетболните достойнства на нашия отбор, то тогава ние ще дадем шанс на Балкан да ни победи, а ако не успее отново, то поне да загуби с чест."

Източник: gong.bg