Ръководството на баскетболния Черно море Тича даде пресконференция днес, на

...
Ръководството на баскетболния Черно море Тича даде пресконференция днес, на
Коментари Харесай

Саша Топчов е новият изпълнителен директор на Черно море Тича. Клубът показа нова емблема и обяви сериозни амбиции

Ръководството на баскетболния Черно море Тича даде конференция през днешния ден, на която разгласи няколко вести. 

``
реклама

Клубът има нов изпълнителен шеф. Това е някогашният играч на отбора Саша Топчов, който живее от 12 години във Варна, а в последните няколко се занимаваше със своята школа Стар Баскет, само че към този момент е подал оставка. Топчов разгласи, че предстоят доста промени, като е основана нова тактика за работа в клуба, която е с 10-годишна продължиителност. В първите три ще се работи по обезпечаването на финансово успокоение и " нареждане на къщичката ", а по-късно задачата ще е шампионската купа и европейско присъединяване.



Галин Стоянов-Патрика остава като старши треньор, като " моряците " не изключват опцията още през новия сезон да опитат да завоюват медали. Работи се и по селекцията, като Топчов и останалите от управлението към този момент договарят с нови състезатели, само че техните имена ще бъдат оповестени на последваща конференция до 1 месец.



Сигурно е, че още веднъж ще има и фрагменти от школата на клуба, както и опитни играчи. В момента в зала " Христо Борисов " упражняват съществено някои любимци на почитателите на " моряците ", измежду които Божидар Аврамов, Симеон Илиев-Чайката, Николай Стоянов и други, само че от управлението не разкриха дали е разговаряно с някой от тях. Най-вероятно те поддържат форма преди старта на подготовката за новия сезон.



На въпросната конференция ще бъде разкрито и по какъв начин ще се финансира клубът през тази година. Общината е поела ангажимент да помогне в обезпечаването на част от средствата, като президентът на Черно море Тича доктор Георги Ганчев сподели, че каквото е било дадено в последните години от високата постройка постоянно е било изпълнявано.



Останалата част от бюджета ще бъде събирана посредством закупуване на годишни абонаментни карти от почитателите, както и от приходи от покупки от почитател магазина, който ще бъде отворен напълно скоро. Естествено, ще се търсят и други спонсори.



Клубът сподели и нова емблема, в която има вградена четирилистна детелина.

На пресконферепцията участва и досегашният изпълнителен шеф на клуба Борис Стоянов. Саша Топчов изрази голяма признателност от свършеното от него през последните години и го предложения да остане да оказва помощ в клуба, като в околните дни ще бъде конкретизирано какви тъкмо ще са функционалностите му.



Шефът на детско-юношеската школа Спас Натов пък разкри, че това, че Черно море е №1 в генералното класиране по медали във всики възрасти, не е таванът на клуба. Той желае и занап пред школата да дава фрагменти на мъжкия тим и на националните гарнитури.

Подготовката на представителния отбор за новия сезон ще започва към средата на август. В околните дни ще бъде доказано присъединяване на клуба за новия сезон.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР