Ръководството на Барселона постигна споразумение със Сао Пауло, съгласно което

...
Ръководството на Барселона постигна споразумение със Сао Пауло, съгласно което
Коментари Харесай

Барса се договори за 19-годишен бразилец

Ръководството на Барселона реализира съглашение със Сао Пауло, според което каталунците получават предпочитаното право за трансфер на 19-годишния нападател Густаво Мая, осведоми испанското издание Marca. Мая е ученик на Сао Пауло и даже не е дебютирал за първия тим, само че представянето му на младежко равнище провокираха огромен интерес още от страна на Ливърпул и Атлетико Мадрид.

" На шампионата за Купата на Сао Пауло имаше и скаути на Барселона, които по принцип нямаха интерес към него. Но той вкара три гола и притегли вниманието на Атлетико Мадрид и на Ливърпул. Ние обаче започнахме договаряния с каталунците и се появи опция за трансфер. Имаше и по-добри предложения, само че Густаво постоянно е желал да играе за Барселона. Дори го сподели в едно изявление преди няколко години. Ние също го считаме за добра концепция, тъй като стилът му се съчетава идеално с този на каталунците. Споразумението сред Барселона и Сао Пауло може да докара до присъединението на Мая към испанския отбор за предсезонни тренировки, в случай че Барселона извърши изискването за трансфер. Ние обаче не знаем какво ще се случи до лятото. Пандемията от ковид може също да изиграе роля ", сподели сътрудникът на играча.

На 20 март Барселона направи на Сао Пауло предложение на стойност 4.5 милиона евро за Густаво Мая. Каталунците ще платят на настоящия му клуб един милион евро депозит. Останалата част от трансферната сума ще би трябвало да се преведе до 30 юли. Ако Барселона се откаже или не успее да заплати цялата сума до крайния период, играчът си остава в Сао Пауло и платения един милион не се връща. Ла Лига 27 кръг, събота 7 март  Барселона 1:0краен резулат  Реал Сосиедад
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР