Ръководството на Българския спортен тотализатор е изцяло сменено, обяви пред

...
Ръководството на Българския спортен тотализатор е изцяло сменено, обяви пред
Коментари Харесай

Христо Йовов и Гошо Гинчев сред новите управници на тотото

Ръководството на Българския състезателен тотализатор е напълно заменено, разгласи пред публицисти в Народното събрание финансовият министър Владислав Горанов. Макар че рокадата бе обявена от Горанов, тотализаторът по закон е отговорност на спортното министерство и промяната е станала със заповед на министър Красен Кралев, написа actualno.com.

``
реклама

" Доколкото ми е известно, има двама членове на управителния съвет, които в предишното са известни като сполучливи футболисти. Има двама специалисти от Министерство на финансите - шефът на дирекция " Данъчна политика " Людмила Петкова и шеф на отдел в дирекция " Данъчна политика ". За шеф на сдружението е препоръчан върховен специалист от " Информационно обслужване ", сподели Горанов. По-късно стана ясно, че новият изпълнителен шеф се споделя Любомир Стефанов Петров.



Той има богат професионален опит в областта на технологиите, бизнес развиването и продажбените процеси. От януари 2018 година е шеф на Дирекция „ Търгове и процедури “ в Информационно обслужване АД. Предишният му професионален опит е обвързван с „ Телелинк България “ ЕАД, където е бил търговски шеф и управител бизнес развиване. Освен Людмила Петкова от МФ в управата на тотото влиза и Валентин Точев от същата данъчна дирекция. Единият от спортистите в новата администрация е някогашният футболист от " Левски " Христо Йовов, който бе претендент на ГЕРБ за кмет на Своге.



Шефът на държавното тото се оплака, че не било почтено бизнесът на Божков да го побеждава с маркетинг Не се получи по този начин – взимаме от Божков и даваме на тотото. Спортният тотализатор е на пазара от 63 години, а игрите на господин Божков... Прочети повече Другият е Гошо Гинчев.Той е роден през 1969 година Има бакалавърска степен по “Стопанско ръководство ” от Великотърновски университет “Св. св. Кирил и Методий ”. Той е някогашен народен играч по футбол на България, участник на Световното състезание през 1998 година и Европейското състезание през 1996 година От 2004 до 2007 година е спортно-технически шеф на ПФК “Берое ” Стара Загора.



От 2015 година до 2017 година е член на УС на ПФК “Левски ” София. В момента е ръководител на Спортно-техническата комисия към Българския футболен съюз и член на УС на “Академика-2011 ”. На въпрос кое е наложило тази промяна, министър Горанов посочи, че преценката на министъра на спорта е, че е нужна нова свежа управническа мощност. Рокадата бе предстояща след въвеждането на държавен монопол върху лотарийните игри с промени в Закона за хазарта и закриването на частните лотарии.



Досегашният шеф на тотализатора Дамян Дамянов даде единствено едно изявление след измененията, от което стана ясно, че новата обстановка е непредвидена за тотализатора и занапред той ще избистря тактиката си. Занапред тотото ще може да продава лотарийни билети единствено в свои или наети пунктове, особено обозначени за задачата и работещи с личен състав на БСТ. От думите на Дамян Дамянов стана ясно, че няма по какъв начин държавният тотализатор да развие лотарийните игри до мащабите на частните компании, само че не е ясно дали новото управление няма да си сложи по-амбициозни цели. Все още не са подписани контракти за ръководство с новите началници на тотото и те не са вписани в Търговския указател.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУК  0  0 4udovi6teto (преди 1 минута) Рейтинг: 19792 | Одобрение: 6797 Дано смяната да бъде за положително? Радвам се, че бабките няма да си дават половината от пенцийката, с цел да търкат билетчета.  Усмивка https://www.facebook.com/profile.php?id=100001222017028Валери Станков Напиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, би трябвало да се регистрирате

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР