Ръководството на Българския футболен съюз ще сезира Етичната комисия към

...
Ръководството на Българския футболен съюз ще сезира Етичната комисия към
Коментари Харесай

НАПРЕЖЕНИЕТО РАСТЕ! Вицето на Боби Михайлов нападна Бербатов: Няма един ден трудов стаж

Ръководството на Българския футболен съюз ще сезира Етичната комисия към УЕФА поради изявлението на Димитър Бербатов, че някогашният президент на немската централа, който беше наблюдаващ на предходния избирателен конгрес през 2016 година - Райнхард Гриндел, е бил пийнал и е упрекнат в корупция.

Това съобщи пред Би Ти Ви вицепрезидентът на БФС Атанас в отговор на думите на някогашния нападател на " Манчестър Юнайтед " и сегашен претендент за президентския пост в централата. В неделя сподели: " Предния път имаше човек от Германия - Райнхард Гриндел, който след това беше упрекнат след това в корупция. Беше пийнал в залата ".
свързани новини12758на 04.10.20219332на 30.09.2021
Гриндел се отдръпна от поста си през 2019 година, откакто немски медии разкриха, че е получил като подарък безценен часовник от украинеца Григорий Суркис, именуван от изданието " Ханделсблат " " престъпен предприемач ".

" Ще сезираме Етичната комисия към УЕФА. Това, че е махленски в корупция и е бил пийнал, което той изрече във вашето студио, са безспорни неистини. Той си подаде оставката за това, че е получил като подарък часовник от собствен сътрудник от Изпълкома на УЕФА. Той не е махленски в корупция, няма формирано дело против него, няма водено следствие. Това са много разнообразни неща. Нека върху един почитан във футболните среди човек да не бъдат хвърлени обвинявания, които нямат нищо общо с действителността ", съобщи Фурнаджиев.
свързани новини4189на 30.09.2021
Той обясни, че делегатите на идния на 12 октомври ексклузивен избирателен конгрес за нов президент на БФС, призован по решение на съда след подписка, инициирана от Бербатов, ще бъдат 531. Наблюдатели от ФИФА и УЕФА ще има по условие на европейската и международна централи.

" Нека да спрем с тези мантри, че има нещо неправилно, че има клубове-фантоми. Самият съобщи, че той е посетил всичките 531 клуба и се е срещнал с тях. Клубовете минаха развой на прелицензиране в Министерството на младежта и спорта. Ако има клуб, който няма активност, той нямаше да бъде лицензиран. Тези 531 клуба гласоподават. Те съществуват. сподели, че се е срещнал с всеки един от тях, посетил ги е, срещнал се е с ръководителите, имал е опция да изложи своята теза ", съобщи и добави:

" Бройката на клубовете варира. По време на 4-годишния интервал, през който се провежда конгресът, има клубове, които банкрутират, преустановяват своята активност и има новосъздадени клубове, които аплайват за нови членове. Това се взема решение на всеки един конгрес. Тази численост от 531 клуба е призната на предния конгрес. За идващия броя ще бъде друга. Има клубове, които ще преустановят своята активност, има молби от новосъздадени клубове да бъдат членове на БФС. Бройката е ясна. "

Фурнаджиев обясни и проблема с ипотекираната постройка в центъра на София, в която до преди няколко години се обитаваше администрацията на Българския футболен съюз. Той посочи, че заемът, изтеглен с нейно застраховане, е бил върнат и сега БФС няма задължения.

" За 30 млн. лв. страна и общините построяват една спортна зала. В общи линии най-евтината спортна зала е за 30 млн. лв.. За тези пари ние построихме спортна зала, хотел, административна постройка, 5 стадиони, естрада, магазин, контролно-пропусквателен пункт и цялата инфраструктура към обекта - асфалт, ток, вода, канал. На откриването въз основата президентът на УЕФА Александър Чеферин и представителят на ФИФА Звонимир Бобан споделиха, че за парите, които ние сме усвоили, другите федерации не са съумели да построят и половина от това. Стойността на плана е 30 млн. лв.. Към момента, когато се завършваше постройката и трябваше да се разплатим със строителя, да заплатим осъщественото строителство, имаше дефицит на средства в БФС. Наложи се да вземем заем. Кредитната линия е в размер на 5 млн. лв.. Усвоеният заем е в размер на 3,2 млн. лв., които са върнати през 2019 година и сега БФС няма никакви отговорности. Няма ипотека, заличена е през 2019 година Аз съм построил десетки здания. Няма нищо ужасно в това да се вземе заем. ", съобщи той.

Фурнаджиев посочи, че издигнатите оборудване в " Бояна " се употребяват освен за футбол и дефинира изявлението на Бербатов, че базата е " Увеселителен парк, употребен за сватби и кръщенета " като " Нападки на махленско равнище "

Вицепрезидентът на БФС отхвърли вратарят на " Левски " Николай Михайлов, който е наследник на сегашния президент Борислав Михайлов, да има нещо общо с ресторанта и хотела към базата в " Бояна ".

" На облага са хотелската част и ресторантът. Това са нападки, които не почиват на доказателства. Мога да потвърдя, че Николай Михайлов няма нищо общо с базата на Футболния съюз. Дайте да не хвърляме неща без да са тествани. Какво общо има, че Николай Михайлов е участвал на обещано събитие? До края на деня ще ви изпратя лицата и филмите. Боби се споделя притежателят и шефът на ресторанта ", съобщи Фурнаджиев.

За президентския пост на 12 октомври един против различен ще застанат 6 претенденти - Борислав Михайлов, Димитър Бербатов, Христо Порточанов, Ивайло Дражев, Христо Христов и Георги Захариев. Своеобразните избори ще се проведат в НДК при съблюдаване на противоепидемичните ограничения.

" Провокации и напрежение постоянно е имало по време на всичките Конгреси. И да има, няма да е нещо извънредно ", сподели още и приключи с нова офанзива по адрес на Бербатов, като го упрекна, че няма и един ден трудов стаж.

Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР