Ръководството на Българския футболен съюз (БФС) даде извънредна пресконференция, на

...
Ръководството на Българския футболен съюз (БФС) даде извънредна пресконференция, на
Коментари Харесай

Борислав Попов: БФС не е длъжен да провежда обществени поръчки

Ръководството на Българския футболен съюз (БФС) даде изключителна конференция, на която разяснява изказванията за работата на футболната централа, направени в медийни изявления.

Докато екипи на Министерство на вътрешните работи правиха следствени дейности във футболната централа в столичния квартал „ Бояна “, от БФС разяснява трите съществени тематики, наранени в изявленията.

Първата бе за футболните екипи. „ По тази стратегия сключваме контракт с министерството. Получаваме брутната сума. Въз основа на този контракт организираме съответните процедури, избираме снабдители на екипи и топки, организираме и съответните шампионати. Това е една от най-хубавите действия, която прави БФС “, означи изпълнителният шеф Борислав Попов.

Той напомни, че футболният съюз не е задължен да организира процедура по Закона за публичните поръчки, тъй като е съдружие. „ Ние търсим най-хубавата цена, само че със съответното качество “, уточни той и удостовери, че всички контракти са регистрирани в Министерството на младежта и спорта.

„ Децата би трябвало да получат най-хубавите терени, най-хубавата храна и най-хубавите лекари. Във всички контракти, които са подписани, имат тези условия. Пазарът диктува своите цени и ние се съобразяваме с тях “, добави допълни той във връзка с програмата за образование на деца.-->

Трета тематика е обвързвана с игрищата на Черноморец. „ Всеки контракт си има име и наличие. Договорът е за отдаване чартърен на три подготвителни терена. Те бяха дадени за тренировки на 16 тима, участващи на Европейското. Тези тимове заслужават най-хубавото “, сподели още Борислав Попов.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР