Ръководството на Астън Вила е отправило запитване до Челси за

...
Ръководството на Астън Вила е отправило запитване до Челси за
Коментари Харесай

Астън Вила отново иска футболист на Челси под наем

Ръководството на Астън Вила е отправило питане до Челси за възможното преотстъпване на бранителя Итън Ампаду.

Уелският национал е едвам на 18 години и „ сините” от Лондон разпореждат съществени очаквания на бъдещето му развиване в професионален проект. Той заигра в Челси през 2017-а, когато клубът го притегли от Екзитър. Като едвам 16-годишен Ампаду записа 407 минути футбол във всички шампионати и се появи като надеждна алтернатива макар нежната си възраст.

Смяната на мениджъра и идването на Маурицио Сари обаче не се отразиха благотворно върху възможностите, които младокът получи през отминалия сезон 2018/2019. Той натрупа единствено 283 минути в 5 участия, като нито едно от тях не беше във Висшата лига. За тези лимитирани игрови шансове виновност имаха и травмите, които зачестиха при младока през втората половина от сезона.

Астън Вила със несъмнено ще му разпореди надалеч повече отговорности. Бирмингамци се усещат окуражени от триумфа, който имаха с привличането на Тами Ейбрахам чартърен от Челси. Нападателят е една от основните аргументи „ виланите” да стигнат до завръщане в елита, откакто означи 25 гола в 37 турнирни мача в Чемпиъншип.

На „ Вила Парк” считат, че ще реализиран сходни резултати и с Ампаду, който е посочил умения да играе освен като централен бранител, само че и в ролята на отбранителен халф.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР