Ръководството на армията на Съединените щати за момента не счита

...
Ръководството на армията на Съединените щати за момента не счита
Коментари Харесай

Армията на САЩ не е притеснена от ракетния тест на КНДР

Ръководството на армията на Съединените щати за момента не смята за опасност най-новия ракетен тест на Северна Корея, макар че може да минат още няколко дни, преди военните анализатори да създадат своите оценки.

" Не мисля, че това е особена провокация или опасност за нас ", сподели военачалник Марк Мили, ръководител на Съвета на началник-щабовете на въоръжените сили на Съединени американски щати, пред публицисти по време на брифинг в Пентагона във вторник.

" Това не бяха изключително огромни ракети. Може да са свързани с някои празненства, които се случват в Северна Корея, а не с някакви умишлени провокации против нас ", сподели Мили.

Северна Корея изстреля няколко ракети към Японско море.

По предварителна информация става въпрос за противокорабни крилати ракети с дребен обхват. Те са били изстреляни тази заран от крайбрежната зона Мунчон в севернокорейската провинция Кангуон.

Това е първото тестване на крилати ракети, което Северна Корея прави от три години насам, откакто последното такова беше през юни 2017 година

Ракетите са прелетели близо 150 км, преди да паднат в морето, източно от полуострова. Изпитанието е осъществено в навечерието на рождената дата на създателя на севернокорейската страна - Ким Ир Сен, роден на 15 април 1912 година

Армията е в подготвеност и следи обстановката от близко при положение на още изстрелвания на ракети, оповестиха от Генералния щаб на южнокорейската войска.

През май 2019 година Северна Корея възобнови тестванията на оръжия след 17-месечно спиране. От тогава е осъществила огромен брой тествания, измежду които две на мотори за междуконтинентални балистични ракети. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР