Ръководството на Арда (Кърджали) прави опити да привлече двама от

...
Ръководството на Арда (Кърджали) прави опити да привлече двама от
Коментари Харесай

Арда иска двама от Левски

Ръководството на Арда (Кърджали) прави опити да притегли двама от младежките национали на Левски. Това са халфовете Ивайло Найденов и Илия Юруков. Новакът в елита желае да ги вземе чартърен за пролетния полусезон. От Левски обаче към момента не са решили дали да ги пратят при кърджалийци. Възможността това да се случи обаче не е по никакъв начин дребна. Причината е, че “сините” към този момент усилиха съществено полузащитата си, а за тази зона може да вземат още един състезател.

Те съумяха да привлекат 26-годишния национал Симеон Славчев, който дойде на “Герена” като свободен сътрудник, откакто разтрогна контракта си с азербайджанския Карабах. След това Левски откупи правата на 23-годишния Стайн Спиерингс, който пристигна от последния в нидерландския хайлайф Валвайк. Освен това разполагаем на Петър Хубчев са още твърдите титуляри от есента Мартин Райнов и Кали Тиам, както и Филипе Нашименто и Франко Мазурек.

Така че надали Найденов и Юруков ще получат доста игрово време напролет. Двамата сигурно ще довършат първия лагер с Левски в Сандански, който завършва на 23 януари. След това Хубчев ще преценя дали да ги взима в Турция (27 януари - 7 февруари), или да ги прати в различен отбор да се обиграват.

20-годишният Юруков стартира тази акция като титуляр, до момента в който бъде окомплектован съставът. През есента бе на терена в общо 9 мача, в които не вкара гол. В един миг той лекуваше и травма. С година по-големият Найденов пък записа 6 дуела. Той бе опция и за десния бек, само че за тази позиция бе взет тъкмо Деян Лозев от Арда.

“Тема Спорт”
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР