Ръководството на английския Ливърпул поиска от министъра на спорта, олимпийските

...
Ръководството на английския Ливърпул поиска от министъра на спорта, олимпийските
Коментари Харесай

Ливърпул поиска извинение от министър заради негов коментар

Ръководството на британския Ливърпул изиска от министъра на спорта, олимпийските и параолимпийските игри на Франция Амели Удеа-Кастер да се извини за мненията по адрес на английските почитатели след финала на Шампионската лига по футбол. Това сподели изпълнителният шеф на " алените " Били Хоган пред " Скай Спортс ".

Вчера Удеа-Кастера в ефира на радио ER-te-el упрекна английските последователи за хаоса преди финалния мач на Шампионската лига, като означи по-специално неприятната организация на работата с почитателите. Министърът цитира данни на Министерство на вътрешните работи, съгласно които 30-40 хиляди английски почитатели са пристигнали на " Стад дьо Франс " без билети или с подправени билети.
 Арсен Венгер: Салах и Мане нямаха религия в това, че те могат да решат мача
Арсен Венгер: Салах и Мане нямаха религия в това, че те могат да решат мача

Като цяло Ливърпул не победи поради Куртоа, счита французинът

" Бяхме сюрпризирани да чуем сходни мнения в обстановка, в която нямаше време да разберем какво се е случило. До момента не е имало без значение следствие, което да откри всички обстоятелства. И да се вършат заключения преди края на това следствие е изцяло недопустимо. Нашите почитатели получиха информация от УЕФА, че могат умерено да отидат на стадиона, което направиха и бяха там в точния момент. Но проблемите започнаха незабавно щом дойдоха на стадиона ", сподели Хоган.

" В началото не повярвахме, когато чухме тези мнения. Председателят на Борда на шефовете на Ливърпул Том Вернер изпрати писмо до френския състезателен министър, в което изрази нашата позиция и изиска опрощение за почитателите ", добави той.

Представители на френските управляващи, полицията и уредниците на мача се срещнаха в понеделник, с цел да прегледат събитията. Те оповестиха, че сред 30 и 40 хиляди британци са били без билети или с подправени билети, а също така демонстрираха някои от фалшификатите.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР