Ръководството на американския концерн GM, италиано-американският концерн FCA и японският

...
Ръководството на американския концерн GM, италиано-американският концерн FCA и японският
Коментари Харесай

Новите новите екологични стандарти на Тръмп разцепиха индустрията

Ръководството на американския тръст GM, италиано-американският тръст FCA и японският производител Toyota поддържаха решението на президента на Съединени американски щати за въвеждане на по-строги стандарти за нездравословните излъчвания на федерално равнище. Решението им обаче е на път да провокира ерес в автомобилната промишленост.
До това се стигна откакто четири компании, произвеждащи коли, станаха обект на антимонополно следствие в Съединени американски щати, до момента в който други три застанаха на страната на администрацията на президента Тръмп във връзка с стандартите за установяване на равнищата на нездравословните излъчвания, отделяни от транспортните средства, оповестява The New York Times.
Всичко стартира по-рано тази година, когато Ford, BMW, Honda и Volkswagen започнаха необикновен ход и подписаха съглашение с държавното управление на щата Калифорния, което се готви да вкара по-строги екологични стандарти от предлагането от администрацията на Трампа. Това провокира гнева на президента на Съединени американски щати, което докара и да антимонополното следствие против упоменатите компании. Освен това, федералното държавно управление анулира пълномощията на щата Калифорния, който имаше право за вкарва лични стандарти в сходство със Закона за чистия въздух от 1970 година
Действията на президента обаче провокираха подаването на искове против държавното управление от съвсем половината щати на Съединени американски щати, включително и Калифорния. Очаква се, напълно скоро те да бъдат подадени във Върховния съд. И защото Ford, BMW, Honda и VW явно са свързани с правата на Калифорния, дейностите на GM, FCA и Toyota в поддръжка на федералната пълномощия на процедура води до разединение в автомобилната промишленост, което занапред ще провокира проблеми.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР