Ръководството на Александровска болница ще бъде сменено. Това заяви в

...
Ръководството на Александровска болница ще бъде сменено. Това заяви в
Коментари Харесай

Александровска болница ще има ново ръководство

Ръководството на " Александровска болница " ще бъде заменено. Това съобщи в ефира на зам.-министърът на опазването на здравето доктор Димитър Петров. 

По думите му, казусът там е по какъв начин съветът на шефовете е разпределял средствата без присъединяване на един от членовете. Това е нарушаване на контракта за ръководство, те не могат да заседават по сходен метод. Финансовото положение от 7 години се утежнява, като насъбраната загуба съвсем е достигнала размера на капитала. Трупат се по 5-6 млн. задължения на година от 2013 г, посочи Петров. 

По мотив инспекциите в болница " Лозенец " доктор Петров съобщи, че НЗОК е установила голям брой пациенти с една и съща диагноза в обсега на съдовата хирургия. " Това на практика са били амбулаторни пациенти, които са регистрирани по клинични пътеки. Възстановени са огромна част от средствата, разговаряно е с управлението на болничното заведение. Министерството ще ревизира такива сигнали и в други лечебни заведения ", разясни той. 

Припомняме, че през вчерашния ден здравният министър освободи шефа на болница " Лозенец " проф. Любомир Спасов, както и Съветът на шефовете на здравното заведение. Като аргументи за уволненията Стойчо Кацаров уточни " източване на Здравната каса и осъществяване на противозаконни трансплантации ".

По отношение на изказванията за трансплантацията на върховен държавен чиновник, по думите на Петров, само министър-председателят и министърът на опазването на здравето са можели да наредят сходно нещо.

Ваксините, които са непотребни, евентуално ще бъдат дарени на прилежащи страни или ще се продадат, сподели още той. На първо време става въпрос за към 150 000 ваксини на " Астра Зенека ", посочи зам.-министърът на опазването на здравето. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР