Ръководството на Александровска болница ще бъде сменено. Това заяви в

...
Ръководството на Александровска болница ще бъде сменено. Това заяви в
Коментари Харесай

Зам.-министърът на здравеопазването: Александровска ще има ново ръководство

Ръководството на " Александровска болница " ще бъде заменено. Това съобщи в " Денят стартира " заместник-министърът на опазването на здравето доктор Димитър Петров.

По думите му, в лечебното заведение казусът е по какъв начин съветът на шефовете е разпределян средствата без присъединяване на един от членовете.

Това е нарушаване на контракта за ръководство, те не могат да заседават по сходен метод, посочи заместник-министърът.

Той добави, че финансовото положение на болничното заведение от 7 години се утежнява, насъбраната загуба съвсем е достигнала размера на капитала. Трупат се по 5-6 млн. задължения на година от 2013 година

Вчера министърът на опазването на здравето доктор Стойчо Кацаров разяснява резултатите от инспекцията в Александровска болница по отношение на финансовото ѝ положение. Той съобщи, че поради създалото се публично напрежение, в това число и в самата болница, ще бъде осъществен одит, а данните от нея ще бъдат оповестени и налични за всички.

Относно обвиняванията, идващи от Министерството на здравеопазването, че управлението Александровска болница е злоупотребило с близо 20 млн. лв., шефът ѝ проф. Борис Богов съобщи през вчерашния ден, че не схваща за какво би трябвало да носи отговорност за данни от последните 10 години, откакто той е отпред на болничното заведение от половин година.

По мотив инспекциите в болница " Лозенец " доктор Димитър Петров съобщи, че НЗОК е установила голям брой пациенти с една и съща диагноза в обсега на съдовата хирургия. Това на практика са били амбулаторни пациенти, които са регистрирани по клинични пътеки. Възстановени са огромна част от средствата, разговаряно е с управлението на болничното заведение. Те са споделили, че евентуално става въпрос на неточност, само че заместник-министърът съобщи, че има подозрения това да е правилно.

Министерството ще ревизира такива сигнали и в други лечебни заведения. По думите му във връзка с изказванията за трансплантацията на върховен държавен чиновник единствено министър-председателят и министърът на опазването на здравето са можели да наредят сходно нещо. Ваксините, които са непотребни, евентуално ще бъдат дарени на прилежащи страни или ще се продадат. На първо време става въпрос за към 150 000 ваксини на " Астра Зенека ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР