Ръководството на АБВ поиска от премиера да бъде инициирано дописване

...
Ръководството на АБВ поиска от премиера да бъде инициирано дописване
Коментари Харесай

АБВ поиска дописване на Договора за добросъседство с Македония

Ръководството на АБВ изиска от премиера да бъде инициирано дописване на контракта за добросъседство с Македония или приемане на декларация, която да дефинира общата ни история.

Бъдещето на Македония в НАТО не може да минава през обир на историята на България, безапелационни са от партията. АБВ има запаси против името „ Илинденска Македония” и не приема името „ Северна Македония”, стана ясно след срещата с Бойко Борисов.

Според тях е несериозно да се лимитира общата ни история във времето на Османската империя и това би трябвало да бъде несъмнено в контракта със Скопие.
Преди референдума в Македония: 57% ще гласоподават „ за " смяна на името Социологическо проучване на Международния републикански институт демонстрира, че „ срещу ” са 22%
Повод за опасенията на групировката е, че македонският министър председател е не запомнил да спомене ролята на българите в Илинденско-преображенското въстание.

„ Нашето мнение е, че Илинденското въстание по своя темперамент е българско. Нужен е нов документ тъй като моята прогноза, уви, е, че в познатия македонистичен дух ще продължи да се прави подобен прочит нездравословен за нас, българите, за тия събития”, разяснява президентът (2002 година – 2012 г.) Георги Първанов.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР