Ръководството индийския автомобилен производител Mahindra спешно търси нов инвеститор за

...
Ръководството индийския автомобилен производител Mahindra спешно търси нов инвеститор за
Коментари Харесай

Mahindra спешно търси купувач на SsangYong

Ръководството индийския авто производител Mahindra незабавно търси нов вложител за дъщерната си компанията SsangYong, с цел да може да я избави от банкрут. Решението на шефовете на един от най-големите промишлени конгломерати в света е част от проекта за съкращения на разноските и промяна на целите в изискванията на пандемията ок ковид.
От Mahindra по-рано оповестиха, че загубите на SsangYong са 258 млн. $, откакто единствено преди година корейската компания е била на облага. Индийците към този момент стопираха да наливат пари в SsangYong и в този момент търсят способи да се оттърват от производителя на кросоувъри, който продължава да натрупа загуби. В Mahindra са склонни да се разделят с акциите си, като ги преотстъпян на нов вложител.
В момента Mahindra е притежател на 75% от SsangYong, който изпадна в неплатежоспособност през 2010 година Две години по-късно индийската корпорация се опита да избави корейската компания, само че очевидно не съумя да се оправи и през април тази година разгласи, че повече няма да влага в нея.
„ Ако към нас се причисли нов вложител, това автоматизирано ще нашия дял, като се надяваме да упеем да продадем всичките си акции в корейската компания “, разяснява вице-президентът на Mahindra – Аниш Шах.
Той доплъни, че през идващите 12 месеца компанията му ще постъпи с метод и с останалите си предприятия, които носят загуби. И надлежно ще продължи да влага единствено във компании, които могат да носят облага от 18% или имат стратегическо значимо значение.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР