Ръководството доста неглижираше ситуацията и си мислеше, че при нас

...
Ръководството доста неглижираше ситуацията и си мислеше, че при нас
Коментари Харесай

Какво разказват лекарите за тежката ситуацията в болницата в Добрич


Ръководството много неглижираше обстановката и си мислеше, че при нас ще се разминат нещата и няма да ни връхлети толкоз съществено пандемията. Предполагам, че поради това не започнаха безусловно никакви основни ограничения. Доста несериозно се отнесоха към рецесията. Това описа пред " Хоризонт " гастроентерологът доктор Ивелина Вълчева във връзка на сериозната обстановка с болничното заведение в Добрич.

Болните са доста. Двете отделения – Covid-секторът и второ вътрешно, са запълнени до най-много и няма по какъв начин да одобряваме повече заболели. Това са тежко заболели, които изискват дълготрайно лекуване, разясни тя.

Медикът разяснява още, че обществото много неглижира обстановката и рисковете от короновиуса. Според нея отговорността за преодоляването на задаващата се рецесия и взаимна – както на управлението на болничното заведение, по този начин и на локалното население.

Организацията сега крие опасности и за пациентите, и за медицинския личен състав и няма по какъв начин да се реализира качествено лекуване в този тип на отделението, счита доктор Елис Селимова, също гастроентеролог. Д-р Вълчева и доктор Селимова се грижат за болните с Covid-19 в Добрич след закриването на инфекциозното поделение поради напуснали лекари.

Дефицитът на експерти в Добричка област е извънредно сериозен, би трябвало да се командироват експерти – пулмолози и инфекционисти, тъй като инфекциозната поделение е закрито, а градът е огромен, акцентира доктор Вълчева.

Припомняме, че през вчерашния ден здравният министър посети болничното заведение и разгласи, че ще смени шефа на лечебното заведение поради неприятно ръководство. Увери също, че ще направи всичко допустимо бързо обстановката да бъде овладяна и да се усъвършенства.

Препоръките на РЗИ да се отделят два потока – чист и „ замърсен “, които да се обслужват от обособен личен състав, не могат за бъдат спазени поради неналичието на хора, уточниИвелина Вълчева. „ Ние имаме рекомендации от РЗИ, които към този стадий, вследствие на нашата организация, не можахме да ги спазим. “

Легловият фонд на болничното заведение все още е задоволителен, посочи доктор Селимова. Големия риск тя вижда в неналичието на медицински личен състав, който да обслужва тези заболели. При нужда болните могат да бъдат ориентиране към общинските лечебни заведения в Каварна и Балчик, добави тя.

Д-р Вълчева и доктор Селимова се надяват скоро да има смяна и да настъпи метаморфоза, с цел да могат да работят по-спокойно.

Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name: " Нормална таблица " ; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent: " " ; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family: " Calibri ", " sans-serif " ; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family: " Times New Roman " ; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР